La, la, la, lasagne til enhver lejlighed

Denne italienske ret er uden tvivl en klassiker og en favorit spise blandt mange danskere – både voksne og børn. Den kan laves på et væld af forskellige måder og med mange forskellige ingredienser. Derfor kan den tilpasses til enhver lejlighed – server en simpel og klassisk lasagne til hverdag eller server en gourmetlasagne til dine middagsgæster. 

Sådan serverer du en lækker lasagne 

Den helt klassiske er selvfølgelig med oksekød, men lasagnen kan også laves med kyllingekød, svinekød eller fisk som f.eks. laks. Grøntsager kan også udskiftes og kombineres på forskellige måder i en lasagne. Tomatsauce eller friske tomater er det helt klassiske valg, men du kan også prøve at tilføje gulerødder eller spinat. Sammen med din tomatsauce kan du tilføje en lækker mornaysauce eller lave din helt egen bechamelsauce. Pladerne kan være almindelig eller med fuldkorn, hvis du ønsker en sundere og mere fiberrig ret. Ost skal der også til, drys et let lag eller fyld godt på med osten – alt efter din smag. Nogle elsker, at der lige er et hint af ost, mens andre godt kan lide et helt lag af ost oven på pladerne og kødet. 

Når du serverer lasagne for dine gæster, handler det også om at vælge det helt rette tilbehør. Det kunne være brød, en lækker salat eller rigtig gode grøntsager.

Her finder du den ultimative lasagne opskrift 

Det vigtigste når du laver lasagne, er at have en god opskrift, som du kan følge. Vil du lave den helt klassiske ret med oksekød og hjemmelavet bechamelsauce, så finder du en af de bedste opskrifter på lasagne lige her. Opskriften er simpel og let at følge. Du kan hurtigt forberede dagens aftensmad eller blive klar til dine middagsgæster. Retten er også perfekt, hvis børnene skal med i køkkenet for første gang og prøve at lave mad.