Har du styr på Backgammon?

Føler du dig som verdensmester i Backgammon?

Hvis du kan nikke ja til ovenstående spørgsmål, så er du enten rigtig rigtig god til spillet, eller også vinder du altid over dine små søskende eller din farmor.

Det sidste er sikkert mest sandsynligt, og så skal du nok vente en del år (og mange træningstimer), før du kommer op ad ranglisterne.  

For vidste du at backgammon er langt mere end bare held, og om hvem der slår bedst med terningerne? Held er selvfølgelig en del af spillet, men statistisk set vil du og dine modstandere slå lige mange seksere,  femere og så videre.

Derfor er du nødt til at vide en masse om strategi og sandsynligheder for at blive rigtigt dygtig.  Især er det vigtigt, at du får styr på sandsynlighederne for de forskellige antal øjne på terningerne. Muligheden for at terningerne viser samlet 7, er eksempelvis større end muligheden for at de viser 3.

Det skal du tænke over, når du skal vurdere risikoen ved at rykke en brik hen på en bestemt plads. Er den nærmeste modstander 7 eller 3 felter væk – er svaret 7 er der god mulighed, for at din brik bliver slået hjem igen.

Læg en god strategi

Hvis du for alvor skal blive dygtigere til backgammon, så skal du hjem og studere og læse en masse artikler om strategi og sandsynlighed. Når først du går i gang, så varer det ikke længe, før du kan mærke at du bliver dygtigere, og lærer nye måder at se spillet an på.

Der er heldigivis flere steder, hvor du kan læse om backgammonstrategi, så det er bare om at prøve sig frem, til du finder nogle sider, som passer til dit niveau. 

Held og lykke med læringskurven. Det varer ikke længe, før du også vinder over andre end dine søskende og farmor.