Få taget skaderne på asfalten i opløbet

25 april 2022 Niels Geckler

advertorial

Asfalt er et slidstærkt og robust materiale, men helt uforgængeligt er det ikke. Med tiden vil man være nødt til at udføre asfaltreparation og det er en god idé at få gjort noget ved skader på asfaltbelægning, inden de bliver for store.

Asfalt er et meget alsidigt materiale, der både findes på vores veje, p-pladser, cykelstier, gårdmiljøer, indkørsler, legepladser og andre steder, hvor der er brug for en slidstærk belægning, som ikke kræver alt for meget vedligeholdelse. Men helt slippe for at vedligeholde en asfalt belægning kan man ikke, hvis man vil have den til at holde i længden.

Asfaltreparation

Vind, vejr og slidtage nedbryder langsomt asfalten

Asfalt kendes langt tilbage i historien og har været kendt og anvendt inden den moderne bilisme, selv om vi i høj grad forbinde asfalt med bilkørsel i dag. Det er lavet af sten  og bitumen i forholdet ca. 95 % til 5 %, lidt tilpasset den konkrete anvendelse, da sammensætningen og eventuelle tilsatte stoffer og materialer vil afgøre asfaltens egenskaber. bitumen er et klistret oliemateriale, der er sort, og det bitumen, der giver asfalten sin karakteristiske mørke farve. Faktisk er asfalt et miljøvenligt materiale i den forstand at det kan genanvendes og bliver det – det er der måske ikke så mange der ved.

Afhængig af hvor intensivt og hvordan en asfaltbelægning bruges, hvor tung belastning det udsættes for og så videre vil asfalt over tid blive slidt og der kan opstå huller. Også vind og vejr vil medvirke til langsomt at få nedbrudt asfalten og hvis der bliver spild olie kan det få asfalten til at gå i opløsning. Når der opstår skader kan man spare sig meget besvær ved at få udbedret skaden inden det vokser sig stort – et hul i indkørslens asfalt går i hvert fald ikke væk af sig selv, så der er ingen god grund til at vente.

Flere Nyheder